Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fem frågor till Anders Nilsson

Anders Nilsson, utvecklare i Västarvet

Förvaltningen för kulturutvecklings utvecklare Anders Nilsson har många strängar på sin lyra, särskilt när det kommer till hur vi kan arbeta för en mer hållbar samhällsutveckling.

Vem är du?

Jag heter Anders Nilsson och är utvecklare i det team om fyra personer på Förvaltningen för kulturutveckling som arbetar med olika typer av utvecklingsprojekt. Det kan handla om till exempel landsbygdsutveckling och hållbarhetsfrågor som har med natur- och kulturarv att göra.

Vad arbetar du med just nu?

Just nu jobbar jag mycket med Lab 190 som är ett samverkansprojekt mellan fyra kommuner, två kommunalförbund och Förvaltningen för kulturutveckling. Projektet handlar om att skapa ett modellområde för hållbar utveckling utmed väg 190 mellan Nossebro och Göteborg. Jag skriver också på en jämförande studie om hur Förvaltningen för kulturutveckling och vår, eller snarare Riksantikvarieämbetes irländska motsvarighet, Heritage Counsil in Ireland, arbetar med lokalsamhällen och internationella utbyten. Dessutom planerar jag för så kallade arenaveckor, samarrangemang med kommuner kring natur- och kulturarvet.

På vilket sätt kan du hjälpa eller vara ett stöd till kommuner, föreningar eller liknande?

Jag kan en hel del om nätverk och om pedagogik och jag utbildar i natur- och kulturarv, projektledning, och processledning. Typiskt sett sitter jag i möten och försöker komma på nya idéer.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?

Förutom att få tiden att räcka till, så är det nog att skapa en överblick över allt som är på gång. Hålla ihop allt som händer i regionen, vilka regionala dokument som gäller just nu och se till så att nätverkandet fungerar.

Vad ser du fram mot?

Jag ser fram mot att se vad som händer med de insatsområden som finns i regionens kulturplan. Hur vi kan arbeta vidare med de utvecklingsinsatser som finns där, till exempel platsutveckling, hitta goda exempel och byta erfarenheter mellan kommuner och kommunala tjänstemän.

Senast uppdaterad: 2020-01-30 13:11