Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sälja på nätet

bildskärm med webbshop av slöjd

Nu växer både behovet både av att kunna sälja och handla hemifrån. Här är några tips på platser på nätet där du kan sälja din slöjd.

Att starta en egen webbutik är såklart ett alternativ men kräver ett mått av kunskap och tid - både att konstruera och underhålla. Men framför allt gäller det att få folk att hitta den nya webbutiken och det kräver antingen pengar eller tid - inte sällan båda. Därför kan en väg vara att lägga ut sina föremål i redan etablerade säljsajter, speciellt om du inte har en stor produktion. Här är några tips:

Tradera. Aktionssajt, men går även att sälja till fast pris. Det kostar inget om produkten inte säljs, annars tar de 10% av försäljningspriset.
Läs mer om hur det funkar att sälja på Tradera

Etsy.com. Internationell säljsajt som inriktar sig på handgjort och vintage i bred tolkning. Kostar 2:- per annons och sen 9% + 3:- i avgift vid försäljning.
Läs mer om villkoren för att sälja på Etsy

Kniv och karda. En svensk hantverksmässa på nätet. Den har bara öppet en helg i månaden och du anmäler dig i förväg med texter och bilder. De tar 25% provision och du får betalt i efterhand genom att skicka en samlad faktura för helgen.
Läs mer om att sälja hos Kniv och karda

Hemmamarknad. En marknadsföringsplats på Instagram snarare än en butik. Du löser betalning själv men kan få dina föremål eller erbjudanden presenterat i form av bild och en kort text. 
På @hemmamarknad på Instagram kan du läsa hur det funkar 

Hantverkarnas marknad. Nya initiativ dyker upp i karantänstider, bland annat ett projekt för en ny digital slöjdmarknad som kanske kan se dagens ljus snart. Det finns en crowdfunding för att få ihop pengar till sidan och en facebooksida där man säkert kan ställa frågor och få veta mer.
Länkar finns på hantverkarnasmarknad.se

Boon.tv. Har du mer kurser än försäljning? Det finns flera gratis verktyg för videokonferenser som också fungerar för distansundervisning. Men ett lite smidigare alternativ kan vara att livesända i Boon. Där kan du sätta en avgift som deltagare måste betala för att ansluta. Du skapar en egen sida där du kan lägga upp både sändningar och i förväg inspelade videofilmer och sätta ett pris på dem som besökare måste betala för att få se, en så kallad pay-per-view. Där finns redan några hantverkare som publicerat kurser. De tar 10% plus transaktionsavgift. 
Läs mer eller kika närmare på sajten

Senast uppdaterad: 2020-04-03 12:34