Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Till Handa söker ny redaktör

Är du slöjdintresserad och har dokumenterad erfarenhet av arbete som redaktör? Då kanske du är Till Handas nya redaktör!

Om tidningen

Till Handa ges ut av länshemslöjdsföreningarna Göteborg och Bohusläns ideella hemslöjdsförening, Skaraborgs Hemslöjdsförening och Älvsborgs Läns hemslöjdsförbund i samarbete med hemslöjdskonsulenterna i Västra Götalandsregionen. Det är en tryckt tidning med fyrfärgstryck på 6 av 20 sidor som kommer ut med 4 nummer per år. Tidningen vänder sig till slöjdintresserade människor som bor eller verkar i Västra Götalandsregionen. Genom allt från slöjdarproträtt och enkla beskrivningar till artiklar om olika slöjdverksamheter och kalendarium med kurser, utställningar och andra slöjdaktiviteter i området ska den inspirera läsaren. Texterna skrivs av föreningsmedlemmar och hemslöjdskonsulenter m fl. Vill du se hur tidningen ser ut så finns det länk till Till Handa nr 3 2019 längst ner på sidan.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag är att:

• Tillsammans med en redaktionsgrupp göra en årsplan för tidningen som styr grunden för innehållet.

• Ansvara för att skicka ut en uppmaning till dem som står för innehållet (föreningar, butiker, museer, studieförbund, konsulenter mm) inför varje nummer med information om när material ska vara inne, vilken tidsperiod tidningen spänner över och ber att den som har tänkt ha med en större artikel meddelar detta.

• Arbeta självständigt för att redaktörsjobbet ska vara klart i så god tid att samtliga inblandade kan få ut en PDF där de kan se vad som är med, vad som inte är med och hur mycket utrymme som finns kvar en vecka före deadline.

• Skicka ut korrektur till konsulenter och föreningar en vecka före tryck och åtgärda eventuella fel.

• Se till att tryckeriet har tryckfärdigt material 8 dagar innan den ska levereras.

Du måste själv ha InDesign eller motsvarande program. 

Arbetet sker i samarbete med en redaktionsgrupp bestående av representanter från hemslöjdsföreningar och hemslöjdskonsulenter

Ansökan

Är du intresserad av uppdraget? Ansök senast 13/10 med CV och personligt brev till slojdenshus@telia.com 

För mer information kontakta kristina.brandt@vgregion.se eller hillevi.skoglund@vgregion.se

 

Tidningen i pdf-format

Här hittar du Till Handa nr 3 2019 i PDF-format

Senast uppdaterad: 2020-10-05 15:41