Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Till Handa

Utsnitt av omslaget från Till Handa

Tidskriften Till Handa ges ut av länshemslöjdsföreningarna i samarbete med hemslöjdskonsulenterna i Västarvet. Ansvarig utgivare är Torbjörn Lindström, redaktör är Berit Thorburn.

I tidningen kan du läsa om den lokala slöjden. Om evenemang, händelser och fundering eller intrevjuer med slöjdare från olika delar av Västra Götaland. Tidningen är på 20 sidor och kommer ut med två nummer på våren och två på hösten. Den går att hitta på flertalet bibliotek. 

I nya numret av Till Handa kan du läsa om hur sladdar blir skålar när en grupp kvinnor på Vargön träffas. Du kan också läsa om Marja Fodorpataki bl a spinner garn av tidningspapper och rullar pappersrör som hon monterar till en oro. Formgivaren Bea Szenfeld tänjer på begreppen och gör kläder av papper. Per-Owe Saleryd träffade henne i Lidköping där hon ställde ut i somras och skriver om denna kvinna präglad av tålamod och skicklighet.

Prenumerera

Som prenumerant får du såklart alla fyra numren i brevlådan.
Pris: 170 kr. Betalas till bankgiro 5704-9199 Skaraborgs hemslöjdsförening.
Mer information får du på tel 0500 41 03 97 eller slojdenshus[at]telia.com

Senast uppdaterad: 2020-06-15 10:38