Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kursverksamhet

Förvaltningen för kulturutveckling har ett stort utbud av olika kurser inom praktisk byggnadsvård och slöjd. Här kan du läsa mer om våra kurser och om hur du anmäler dig.

Gå en inspirerande kurs hos oss

Förvaltningen för kulturutveckling är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Vi erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet och vårt recurscentrum på Nääs, men du hittar också kurser förlagda till andra platser i Västra Götaland.

Nääs, som ligger nära Floda, strax utanför Göteborg, är ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus. Inte minst Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson sin slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

Klicka här för att komma till våra aktuella kurser >>

Vissa kurser återkommer år från år, andra byts ut. Vi tar gärna emot tips och idéer. Här kan du se det aktuella och de senaste årens kursprogram:

Kursprogram 2019

Kursprogram 2018

Kursprogram 2017

Kursprogram 2016 

Senast uppdaterad: 2018-04-16 16:02