Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Genomförda projekt

En grupp män gymnastiserar i en gymnastikhall på tidigt 1900-tal

Här kan du läsa om våra nyligen genomförda projekt. Några är fortfarande aktuella på så sätt att resultatet lever vidare i form av en pågående utställning eller som mindre aktiviteter som knyter an till projektet. Andra av avklarade och får fungera som exempel på hemslöjdskonsulenternas verksamhet.

Djur & odjur

Den nu turnerande utställnignen Djur & odjur började med ett broderiupprop till landets hemslöjdsföreningar, som en reaktion på pandemin som slog till och stängde ner alla planerade aktiviteter den våren. Läs mer om Djur & odjur!

1 kvm lin

Linet är en fantastisk växt som kan odlas och beredas hemma, allt som krävs en kvadratmeter jord. För väcka intresse för linberedning fick alla boende i Västra Götaland chansen att anmäla sig och våren 2020 få en påse linfrån ihop med en beskrivning. Sen följdes alla deltagare åt längs resan mot en textil fiber. Läs mer om 1 kvm lin!

Slöjd och folkmusik

Hösten 2020 gjordes ett satsning op mötet mellan slöjd och folkmusik med fokus på flöjter från Nössemark. En minifestival och två residens genomfördes. Läs mer om Tjoflöjt och våra residens!

Äggostformar

Att äta äggost är en bohuslänsk tradition och även om de moderna plastformarna är praktiska är de inte lika vacka som de ursprungliga träformarna. En lite speciell hantverkstradition som få utövar idag. Därför genomfördes en fortbildning för slöjdare som ville lära sig hur man tillverkar äggostformen. Läs mer om projektet med äggostformstillverkning!

Senast uppdaterad: 2020-11-11 14:57