Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjdolympiad 2019

vävning

Olympiaden

För första gången är vi från Västra Götaland och Sverige med på The Traditional Arts Crafts Olympics. Det är en slöjdolympiad i Rumänien som görs för 24e året och ordnas av ASTRA National Museum. Under sommaren görs deltävlingar runtom i landet. På finalen 24-28 juli samlas ungefär 150 barn och unga. De flesta bor i Rumänien, men barn från flera andra länder deltar också. Nu har vi alltså utsett fem skapande 14-18-åringar från Västra Götaland att vara med! Stolt presenterar vi: Emmy Löfgren från Alingsås, Erik Hållander från Ulricehamn, Ellen Nordling från Mark, Zebastian Bergenholtz och Erik Hasselqvist från Lilla Edet.

Vi som arrangerar resan är Västarvet, KulturUngdom och Västra Götalands länshemslöjdsföreningar och vi bidrar till gruppen med varsin representant.

Vi som åker från Sverige kommer inte att tävla, utan istället ska vi träffa människor från olika delar av världen, ha roligt ihop och lära oss av varandra. Det finns ju så mycket spännande slöjd i världen och så många människor att träffa! Det är nog extra roligt att vara med på olympiaden för den som är intresserad av mer traditionella tekniker, till exempel stickning, karvsnitt, broderi, täljning, keramik… Så är det eftersom olympiaden är traditionell.

Ansökan är stängd för i år, men vi hoppas kunna vara med på olympiaden också nästa år. Så håll ögonen öppna om du är nyfiken!

Här kan du se en film om museet

Bonus för alla som söker

Alla som sökt ska få något. I oktober kommer vi därför göra en dag full av skapande! Det blir ett roligt tillfälle för slöjdintresserade 14-18åringar att träffa varandra.

Vill du veta mer så hör av dig till:

Jenny Löfgren tel: 070-662 68 03

jenny.lofgren@vgregion.se

 

Resan till The Traditional Arts Crafts Olympics är ett samarbete mellan:
Västarvet, Länshemslöjdsföreningarna i Västra Götaland och KulturUngdom.

Senast uppdaterad: 2019-06-12 09:23