Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjdhandledarutbildningen

tälja

Slöjdhandledarutbildningen, eller slöjdklubbshandledarutbildningen som den tidigare hette, vänder sig till dig som arbetar i kulturskolan eller grundskolans alla stadier, även förskola och särskola. Den passar också museipedagoger och barn- och ungdomsledare i olika föreningar. Kort sagt, till dig som vill öka barns möjlighet att slöjda.

Du kanske vill dra igång en helt ny verksamhet, ser slöjden som ett komplement till befintliga aktiviteter eller vill starta en slöjdklubb? Utbildningen, med åtta träffar under året, utgår ifrån den traditionella slöjden där vi arbetar med enkla tekniker, handverktyg, material från naturen och ett smart resurstänk. Denna slöjd är lätt att anpassa till var och ens förutsättningar och behov, vilket medför stora möjligheter till fritt skapande och kreativ utveckling. I handledarutbildningen ingår slöjden i ett tvärkulturellt sammanhang med lek, berättande och musik. 

Under 2020 går ingen slöjdhandledarutbildning men vi planerar att starta igång en grupp vårterminen 2021. Intresserad? Kontakta hemslöjdskonsulent Sara Degerfält.

Senast uppdaterad: 2020-03-16 16:04