Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbilda dig våren 2021!

Slöjdhandledarutbildningen

Slöjdhandledarutbildningen vänder sig till dig som arbetar i kulturskolan eller grundskolan, särskolan eller förskolan. Den passar också museipedagoger och barn- och ungdomsledare i olika föreningar. Kort sagt, till dig som vill öka barns möjlighet att slöjda.

Du kanske vill dra igång en helt ny verksamhet, ser slöjden som ett komplement till befintliga aktiviteter eller vill starta en slöjdklubb? Utbildningen, med sex träffar under en termin, utgår ifrån den traditionella slöjden där vi arbetar med enkla tekniker, handverktyg, material från naturen och ett smart resurstänk. Denna slöjd är lätt att anpassa efter var och ens förutsättningar och behov, vilket medför stora möjligheter till fritt skapande och kreativ utveckling. I handledarutbildningen ingår slöjden i ett tvärkulturellt sammanhang med lek, berättande och musik. Hemslöjdskonsulenterna Sara Degerfält och Hillevi Skoglund leder utbildningen tillsammans med olika inspiratörer.

Slöjdhandledarutbildningen 2021 kommer att hållas på det anrika Slöjdlärarseminariet på Nääs utanför Floda med 6 heldagsträffar under våren och sommaren:

26 februari - Barnen och hemslöjden - digitalt

22 eller 23 mars Den magiska slöjden - halvgrupp

19 eller 20 april Slöjd för alla barn - halvgrupp

20 eller 21 maj Barnen på jorden - halvgrupp

22 juni Slöjda säkert tillsammans

19 augusti Barnen i skogen

 

Kostnad: 3500 kr och sista anmälningsdag 20 december.  

I deltagaravgiften ingår föreläsningar och handledning, kaffe och te med lättare tilltugg, slöjdmaterial, kurslitteratur samt olycksfallsutbildning.

För anmälan och frågor kontakta hemslöjdskonsulent Sara Degerfält.

Kursen arrangeras som ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Förvaltningen för kulturutveckling. 

Senast uppdaterad: 2017-12-06 15:00