Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vill du och din klass vara med och skapa en utställning på Göteborgs naturhistoriska museum?

Då har du chansen nu! Temat är Framtidsdjur.

I februari visas det kollektiva broderiprojektet Djur & odjur på Göteborgs naturhistoriska museum.
I det nya projektet Framtidsdjur kan er klass vara med och skapa ett eget kollektivt broderi. Projektet börjar med en museilektion om evolution på Naturhistoriska museet. Under lektionen förklarar vi vad evolution är och hur djur har utvecklats och förändrats till de djur vi ser idag. Men hur kommer djuren se ut i framtiden? Elevernas uppgift att fundera kring det och brodera sitt framtidsdjur!

Varje elev får ett broderikit som innehåller allt som behövs. Vi skickar det till dig som lärare. När ni har broderat färdigt monterar ni ihop era broderier till en helhet och skickar det till museet. Sedan skapas en utställning av alla klassernas broderier på Göteborgs naturhistoriska museum. Utställningsperioden är juni-augusti 2021.

10 klasser kommer få möjligheten att delta.

Praktisk information

Lektionen på Naturhistoriska genomförs antingen på plats på museet eller via livestream. Lektionen genomförs i februari. Vi har möjligheten att ha lektioner tisdag-fredag kl 9-11, tillsammans med dig bestämmer vi en tid.

Lektionslängd: 45 minuter på plats i museet eller 30 minuter livestream.

Boka: maila till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se senast 20 december.

Pris: 500 kr

Senast uppdaterad: 2020-11-02 15:18