Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Trätemplet

Trätemplet

TräTemplet 2020 - En konceptuell butik och utställning om unika träobjekt och träslöjd.

Under december och januari kommer Förvaltningen för kulturutveckling fylla templet i viktoria passagen med unika träobjekt och träslöjd. Trätemplet kommer bestå av jurybedömd utställning, butik och kurser. Satsningen är ett samarbete mellan Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland, Slöjd och Byggnadsvård på Nääs samt Folkuniversitetet.

Mellan den 3-22 december visas en jurybedömd utställning i lokalen med en butiksdel som säljer biljetter till träkurser, verktyg, böcker och eventyellt diy-material med inriktning på trä. I januari kommer lokalen byggas om och bli en kurslokal som håller öppet med olika kurser och workshops med inriktning på olika åldrar, täljcafé m.m.

Open call

Nu söker vi dina unika träobjekt för utställning på TräTemplet i Viktoriapassagen. Vi stävar efter en mångfald bland uttrycken i TräTemplet och välkomnar alla att söka vare sig du slöjdar traditionellt, laborerar, formger, experimenterar, konstnärligt eller hantverksmässigt i trä.

Vi söker allt från traditionella hantverksmässiga föremål till djärva konstnärliga uttryck och nytänkande form. Urvalet kommer ske genom en extern jury.

Vem kan ansöka?
Den sökande ska vara verksam i eller ha motiverad anknytning till Västra Götaland.

Med vad?
Endast egentillverkade produkter.
Materialet ska vara trä, detaljer i andra material kan godkännas.
Ansökan sker med föremål, inte verksam person.

Hur?
Genom att skicka in bilder och/eller skisser eller länk till hemsida, sociala medier. En kort presentation om dina föremål samt kontaktuppgifter. Föremålen som är med i utställningen skall helst vara till försäljning. Ange detta i ansökan.

Ansökan skickas till: hemslojd@vgregion.se senast söndagen den 1 november.

Förutsättningar.
Kommission vid försäljning kommer en kommission tas ut om 30%.
Utställarna förväntas ta ett aktivt ansvar om marknadsföringen i sina kanaler.

Frågor?
Kontakt projektledarna:
Maria.a.claesson@vgregion.com eller Katarina.l.Karlsson@vgregion.com

Urvalet presenteras per mejl till alla som ansökt under vecka 46.

Senast uppdaterad: 2020-10-01 14:47