Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Täljcafé i Västra Götaland

täljmannen

Är du nyfiken på täljning? På ett par olika platser i regionen finns täljcaféer att besöka, även om de flesta tagit sommarlov nu.

Västarvets Hemslöjdskonsulenter samarbetar med olika lokala aktörer med att anordna täljcaféer.

Göteborg

Till Fritidsagenturen på Kastellgatan 8 kommer Marcus Rönnemark med nyvässade knivar och finfint virke. Du kan tälja vad du vill men Marcus håller en kort genomgång av teknikövningar, grepp och tips inför början av varje träff.

För både nybörjare som vana trämänniskor. Täljvan 11-åring med målsman är välkommen.
Vi täljer med glädje och på egen risk så håll dig med egen försäkring. Material, verktyg och fika finns på plats (och plåster). 
Entré 125:- Begränsat antal platser och föranmälan via Simple signup(!) 
Betalning sker via swish när du får din bekräftelse att du kommit med.

Vårens träffar har varit (varannan måndag kl 18-21) men ambitionen är att fortsätta till hösten.

Dals Långed

Open Tälj varje tisdag kl 18:00-20:00 på Kafé Schuckert. Fika köper du själv i kaféet. 
Du täljer på eget ansvar så håll dig med egen försäkring.

Skövde

På Slöjdens Hus i Skövde är det täljcafé en gång i månaden. Material, verktyg och fika får du för 50 kr. Under våren blir det täljcafe den 21/3, 25/4 kl 18:00-21:00. Välkommen!

Borås

Tänk stickcafé fast med trä. Vi täljer vad vi vill och snackar strunt! Van täljare eller helt novis, ta med din kniv och kom på täljcafé! Har du ingen kniv så kom ändå, vi tar med ett par extra till utlåning. Virke finns också för de som inte hinner införskaffa eget. Då täljcafé p.g.a. av sin skräpiga natur inte lämpar sig vidare för publika caféer kommer vi att ses på lite olika andra ställen och man tar med sig sin egen fikakorg. Vi ses onsdagskvällar jämna veckor. Men extrainsatta täljträffar för de som inte får nog uppmuntras!

Plats och tid läggs upp i facebookgruppen Täljkafé Borås inför varje onsdag.

Vill du vet mer?

Eller funderar du på att starta ett eget täljkafé där du bor? Kontakta någon av våra hemslöjdskonsulenter för att få tips och idéer om hur du går tillväga.
Ring eller maila Jonatan Malm, Tobias Havaas eller Joakim Lilja. Kontaktuppgifterna hittar du här

Senast uppdaterad: 2019-06-25 10:45