Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjdresidens Skövde 2019

näver

Open call 19 augusti – 15 september 2019

Information in english

 Västarvet söker två stycken slöjdare (hantverkare, konsthantverkare, makers, etc) från Västra Götalandsregionen och från Sibiuområdet i Rumänien till ett slöjdresidens. Residenset äger rum 4 – 17 november 2019 i Skövde.

Slöjdresidens i Skövde är ett tvåveckors residens för två deltagare. En deltagare från Västra Götalandsregionen och en från Rumänien. Utgångspunkten är slöjd och hantverk, gärna där material och teknik går hand i hand med uttryck och gränsöverskridande samtal. Alla material och tekniker välkomnas.

Vi erbjuder:

-          Två veckors boende i en liten lägenhet

-          Regelbundna dialoger med residensets team och hemslöjdskonsulenter

-          Lokalt nätverk av slöjdare och hantverkare

-          Studiebesök på relevanta platser i regionen

-          Tillgång till viss utrustning och verktyg.

-          En liten materialbudget

-          Resa till och från residenset

-          Tillgång till verkstad/ateljé och utställningshall

-          Arbetsstipendium på 10000 kr

Vem kan söka?

Du som är engagerad och erfaren inom slöjd i vid bemärkelse, till exempel traditionell slöjdare, konsthantverkare, hantverkare, maker, DiY, designer etc, kan ansöka om att delta. Du ska bo i Västra Götalandsregionen i Sverige eller i Sibiu-området i Rumänien. Du ska vara intresserad av att undersöka slöjd och hantverk som uttryck. I ansökan ska ingå ett CV, portfolio och ett förslag på tema eller projekt som ska undersökas i Slöjdresidenset.

Krav

-          Löpande dialog med Slöjdresidensets team för att utveckla det föreslagna temat

-          Hålla en presentation eller en workshop

-          Tala engelska bra nog för att kommunicera

Ansökan och urval

ansökan skickas till joakim.lilja@vgregion.se
Deadline för ansökan är 15 september. Din ansökan innehåller a) Ett CV b) En portfolio som visa några av dina tidigare arbeten c) Ett förslag på vad du vill arbeta med och undersöka under residenstiden.

Under andra halvan av september väljer Västarvet två deltagare, en från VG-regionen och en från Sibiu-regionen i Rumänien.

Senast uppdaterad: 2019-08-29 15:53