Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjdresidens Skövde 2019

ett vävt tyg

Handvävningen är utgångspunkten för det första Slöjdresidenset i Skövde, 4-17 november 2019.

Två deltagare, Rodica Ispas från Sibiu i Rumänien och Git Skoglund från Göteborg kommer att fördjupa sig i vävtekniker och dela sin kunskap med varandra. De delar också med sig till andra intresserade genom öppna föredrag och samtal vid vävstolen. Vill du träffa Rodica och Git kan du komma till kulturhuset den 7 november kl. 17.30 då de berättar om sitt arbete. Du kan också träffa dem vid vävstolen på Slöjdens Hus i Helensparken. Där har de öppet hus med ”samtal vid vävstolen” den 14 november mellan kl. 15 - 19. Är du vävare finns också möjlighet att delta i en kursdag med bindningslära för droppdrällstekniker tillsammans med Rodrica och Git. Kursen leds av vävlärare Marie Ekstedt Bjersing och det finns 6 platser, först till kvarn gäller. Här hittar du kursaffischen med mer information som PDF-fil.

Slöjdresidens ny arena för slöjd i regionen

Slöjdresidens Skövde är en satsning för att skapa en ny publik arena för slöjd. Detta ska ske genom utbyte av kunskap, mänskliga möten och samarbeten mellan både professionella som ideella. Det är också ett led i att utveckla plattformar för slöjd i samhället för att fler människor ska inspireras till att upptäcka, agera och utvecklas genom slöjd.

Internationella samarbeten

Västra götalandsregionen har avtal om kulturutbyte med Region Sibiu i Rumänien. Slöjdresidens Skövde 2019 är en del i att utveckla samarbetet mellan regionerna. Rodica Ispas som kommer till Skövde är verksam slöjdare i Sibiu.

Vill du veta mer

 kontakta hemslöjdskonsulent Joakim Lilja på joakim.lilja@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-11-01 14:56