Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Julutställning med försäljning på Slöjdens hus i Skövde - och på nätet

rågax

Den 14 november öppnar den årliga julutställningen på Slöjdens Hus i Skövde. Utställningen anordnas av hemslöjdskonsulenterna i samarbete med Skaraborgs hemslöjdsförening. I år satsar vi på att komplettera den med digital utställning och försäljning. Här berättar vi mer om vad som gäller om du vill ansöka om att vara med.

Vi söker dig som vill vara med och sälja slöjd och hantverk på årets julutställning i Slöjdens Hus i Skövde. Den 14 november öppnar den årliga julutställningen på Slöjdens Hus i Skövde. Utställningen anordnas av hemslöjdskonsulenterna i samarbete med Skaraborgs hemslöjdsförening. Vill du vara med och sälja slöjd i vår butik och utställning? Ansök med bilder eller skisser till oss. Hur du gör, samt kontaktuppgifter hittar du längst ner. Senast 12 oktober vill vi ha din ansökan.

Mer digital

Med tanke på corona så kommer vi jobba extra mycket med att marknadsföra utställningen och produkterna på nätet. Man kommer också kunna få slöjd levererat till olika orter i Skaraborg om man inte har möjlighet att komma till Skövde, eller har möjlighet att besöka Slöjdens Hus.

De slöjdare som deltar i utställningen har en digital aktivitet. Det kan innebära att man till exempel presenterar sig själv och sitt hantverk i en liten enkel film, eller håller en workshop. Dessa aktiviteter pågår under tiden julutställningen pågår och är en del i att skapa en attraktiv och intressant julutställning.

Bedömningsgrunder för slöjd till julutställningen

I och med att föreningen och konsulenterna i samverkan har tagit ett omtag för butiken i Slöjdens hus vill vi att årets julutställning skall spegla vår stävan efter slöjd av god kvalité. Varje slöjdare som önskar delta i utställningen skall därför ansöka genom att skicka in bilder eller skisser på sina föremål visa upp sina alster för godkännande av butiksgruppen.

Kriterier som butiksgruppen går efter:

Endast egentillverkade produkter som är nygjorda (senaste åren).

Vid tillverkning av slöjden är det ej tillåtet att använda halvfabrikat.

I huvudsak skall naturmaterial användas, men även återbruk i andra material kan godkännas.

Slöjden skall vara:

Av god kvalité, visa hantverksskicklighet och materialkännedom, där material, teknik och funktion bildar en estetisk och harmonisk helhet.

Funktionell för sitt ändamål.

Butiksgruppen förbehåller sig rätten att justera priser om de är för låga.

Ansök till oss

Skicka bilder till oss på de saker du vill ha med i utställningen. Enklast gör du det med mobilen och skickar till Joakim eller Kristina. Om sakerna inte är färdiga än kan du skicka bild på en skiss eller liknande. Det går också bra att skicka bilder via e-post, eller via vanlig post. Är du osäker så tveka inte att ringa oss!

Epost: joakim.lilja@vgregion.se eller kristina.brandt@vgregion.se

Tel 070 - 662 68 08 eller 070 - 662 68 07

Post: Förvaltningen för kulturutveckling

Joakim Lilja

Regionens hus

541 30 Skövde

 

Välkommen!

Senast uppdaterad: 2020-09-10 14:19