Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Karantänslöjd – skapa i ditt vardagsrum

När så många evenemang ställs in och många av oss tvingas stanna hemma kan det lätt bli både rastlöst och ensamt. Därför vill vi hemslöjdskonsulenter inspirera till mer skapande hemifrån.

Nu satsar vi på att nå ut med slöjden till hemmen och möjligheterna att slöjda i hemmet - hemslöjd helt enkelt!

We knit for peace

Tillsammans med Textilmuseet, Borås stadsteater och Circus Cirkör har vi ett stickupprop som ska landa i en utställning 2021. T.o.m 20 november kan du lämna ditt stickade bidrag. Läs mer om We knit for peace.

365 tips att göra hemma

Varför inte passa på att fixa det där som aldrig blev gjort – få upp den där hyllan, lappa byxorna eller laga den rangliga stolen? Eller skapa nåpt helt nytt? Mängder av tips och beskrivningar hittar du i vår digitala skattkista 365 saker du kan slöjda

Djur och odjur

Vårens stora broderiutmaning till alla hemslöjdsföreningars medlemmar som inte kan träffas och skapa tillsammans som tidigare. 800 personer anmälde sig och fick en bit kläde att fritt tolka temat Djur och odjur på. Av dessa kom ca 600 broderade små konstverk in som textilkonstnären Erik Torstensson tillsammans med en stark stab av frivillga monterade till nio stora kollage som nu har börjat sin utställningsturné genom landet. Här kan du läsa om utställningen och vart den är på väg. Och här kan du läsa mer om själva projektet.

Lyssna på slöjd

Den här våren skulle kunna sägas vara poddaras vår. Vi har listat ett gäng podcasts som handlar om slöjd. Så fatta stickorna/täljkniven, sätt på tevattnet och förkovra dig!

Träffas på distans

På nolltid har videokonferenser blivit det självklara valet för mångas möten. Och det behöver varken kosta pengar eller vara så väldans krångligt! Så varför inte prova att slöjda tillsammans framför datorn eller paddan även om ni inte kan ses? Vi har pratat med Marja i Väv i väst som flyttade sitt stickcafé till Internet. Vi har  också presenterat några av de program som finns för att mötas online. 

Karantänsgympa

När man bara är hemma är det lätt att man blir lite stillastittande och eller sitter på sätt som inte är så bra för kroppen. Vi har fått några tips från Hälsan och arbetslivet så vi inte glömmer av att röra på oss.

 

Senast uppdaterad: 2020-04-01 08:37