Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Julslöjd på Liseberg

pappersblommor i mossa

Under Jul på Liseberg, som 2017 hade mer än 500 000 besökare, kommer Västarvets hemslöjdskonsulenter ha en monter på 10 kvm i designtornet och fyller den med slöjd .

För första gången deltar Västarvet slöjd i Jul på Liseberg. En monter ska fyllas med slöjd och därför söker vi nu efter slöjdare som vill delta.

Hur går det till?

Varje vecka finns det plats för 4 slöjdare att sälja sina föremål i en monter på Designmarknaden i Lisebergstornet.  Slöjdaren tar med sina föremål den första dagen och det som inte blir sålt tas med hem den sista dagen i veckan.

Montern är 10 kvadratmeter och varje deltagare har en hylla var till sitt förfogande med 2-3 hyll-plan. Exakta mått kommer senare. De slöjdare som har sin slöjd i montern under veckan ansvarar också för att bemanna montern och sköta försäljningen. Schemat görs upp mellan deltagarna så att det blir så bra som möjligt för alla.

Avgiften för att vara med på Julslöjd på Liseberg är 300 kr/dag. Det tas ingen kommission på din försäljning men 0,49kr/kortköp. Dagarna är uppdelade i perioder och du deltar under samtliga dagar under en period.

Slöjden du säljer ska räcka hela veckan och du kan ha ett litet lager i montern. Du får vara beredd på att detta lager kan behöva fyllas på ett par gånger under perioden beroende på försäljningen.

VEM FÅR SÖKA

Alla som arbetar med konst- eller kulturhantverk som ryms inom kategorin slöjd samt bor eller verkar i Västra Götaland är välkomna att ansöka om att få delta i Julslöjd på Liseberg.

HUR GÖRS URVALET?

Vi prioriterar de som håller god kvalitet och lyfter slöjdens kärnvärden.

Slöjd är verkligen inget självklart begrepp, men kan beskrivas som ett konsthantverk med starka rötter i det traditionella hantverket. Även om slöjd idag omfattar nya material, tekniker och former så kännetecknas den fortfarande av hantverksskicklighet och materialkännedom. Samt av att utövaren arbetar nära materialet i egen produktion.

Vi strävar efter att en bra blandning av föremål under perioderna och vi kommer att göra urvalet beroende vad som passar med monterns storlek och utformning.

PRAKTISK INFORMATION

Montern är öppen och ska vara bemannad samtliga dagar och tider som Jul på Liseberg är öppet mellan den 15 november och den 30 december. Kompletta öppettider hittar du på www.liseberg.se/oppettider

Perioder:                                       Priser (exkl. moms)
15-17/11           (3 dagar)           900 kr
22-24/11           (3 dagar)           900 kr
28/11-1/12       (4 dagar)           1200 kr
4-8/12                (5 dagar)           1500 kr
10-16/12           (7 dagar)           2100 kr
17-23/12           (7 dagar)           2100 kr
26/30/12           (5 dagar)           1500 kr

Avgiften betalas via faktura innan den 15 november och utbetalningen från din försäljning sker i januari 2020.

ÄR DU INTRESSERAD?
Ansök senast 16 september genom att fylla i anmälningsblanketten och bifoga bilder på dina produkter.

Om du vill ha tillbaka bildmaterialet, skicka med ett adresserat och frankerat kuvert.

Ansökningsblankett hittar du här

KONTAKT

Maria Claesson: 070-662 68 07, maria.a.claesson@vgregion.se
Västarvet Slöjd, Regionens Hus Skövde, 541 80 Skövde

Från den 1 september byter Maria arbetsplats från Skövde till Vänersborg. Men e-postadressen är den samma och pappersposten eftersänds så skicka ansökningar till ovanstående adress.

Senast uppdaterad: 2019-08-16 15:42