Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hur vi påverkas av pandemin

Handtvätt med texten "information om coronaviruset"

Här kan du läsa om hur vi coronasituationen påverkar hemslöjdskonsulenternas verksamhet just nu.

Den pågående pandemin tvingar fram många förändringar överallt, stora som små. Här har vi samlat information om vilka aktiviteter som ställts in och hur vi förhåller oss till vår planerade verksamhet när det gäller smittrisker.

Vårens tälj- och slöjdcaféer är inställda

Både planerade täljträffar i Fengersfors och de på Frilagret i Göteborg är inställda. Likaså slöjdcaféerna i Slöjdens hus i Skövde. Förhoppningsvis är vi igång med fysiska slöjdträffar igen till hösten.
Ni som ändå vill slöjda tillsammans kan mötas med hjälp av något av alla de digitala verktyg som finns. Vi har pratat med Marja som gjort just så för kunna fortsätta att sticka tillsammans.

Kurserna på Nääs

Hemslöjdskonsulenterna har regelbundna avstämningar med Slöjd & Byggnadsvård och Studieförbundet Vuxenskolan som anordnar kurserna tillsammans. Då tar vi gemensamma beslut om att fortsätta eller ställa in och om det finns andra lösningar för att genomföra vissa kurser på ett säkert sätt. Vi försöker också hitta nya datum för de kurser som vi tvingas ställa in.

Undrar du över en specifik kurs kan du kontakta antingen hemslöjdskonsulenterna på hemslojd@vgregion.se eller 070-662 68 01.

Om en kurs du är anmäld till ställs in så kommer Studieförbundet Vuxenskolan (SV) meddela dig. Har du redan betalat deltagaravgiften så får du tillbaks hela beloppet, men Vuxenskolan behöver dina kontouppgifter. Har du frågor som gäller anmälan och avgifter kan du kontakta SV på lerum@sv.se eller 0302-158 58.

REKO på Nääs

Det blir ingen hantverksfestival i år utan istället har vi satt ett nytt datum nästa år: 29 maj 2021. Vi behåller temat yxor och allt annat som redan är planerat. Istället fortsätter vi förberedelserna och siktar på den bästa upplagan av festivalen någonsin, nu när vi har så god framförhållning!

Karantänslöjd

Som en reaktion på det rådande läget och som substitut för inställda evenemang försöker hemslöjdkonsulenterna lyfta möjligheterna att slöjda hemma, i karantän.

Hemmaslöjdtips
Först och främst har vi börjat ösa ur den skattkista av idéer som finns på vår webbsajt 365 saker du kan slöjda och dela ett slöjda-hemma-tips om dagen så länge krisen håller oss hemma. 

Djur & odjur
Sen pågår nu broderiutmaningen Djur & odjur för alla er som är medlemmar av en hemslöjdsförening. Läs mer här och gör din del i det kollektiva mästerverket!

Slöjdpoddar
Att lyssna på podcast passar extra bra om fritiden väller över så därför har vi listat förslag på olika poddar om slöjd.

Senast uppdaterad: 2020-05-18 15:04