Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

An ordinary boy

Vad ser du när du blickar in i en spegel? Troligen är det du själv som tittar tillbaka på dig. Men vad gör du när din spegelbild inte stämmer överens med den du är?

Under två decennier levde André Olofsson i en gestalt som inte var hans egen. En dag stod sanningen klar för honom: den enda möjligheten för att orka leva vidare, var att korrigera det som var fel – hans kropp.

Fotografen Ciprian Gorga och journalisten Kristin Helgesson Svenske har följt André Olofsson i vardagslivet med kompisarna, på besök hemma hos föräldrarna, vid möten med psykologer, sociologer, logopeder och läkare samt vid hans operationer. Resultatet blev en bok, en film och en utställning. An Ordinary Boy är berättelsen om Andrés liv före och efter operationen.

Västarvet erbjuder en turnéversion av An Ordinary Boy, anpassad för bibliotek och mindre utställningshallar. Mer om utställningen hittar du här nedan under Att boka. 

 OBS! Utställningen är inte längre bokningsbar!

Fler erbjudanden i projektet

Kulturungdom ger i vissa fall stöd till unga konstnärer som vill delta i projektet. För ytterligare info: kontakta Rakel Heed, Kulturungdom, tfn 0739127043, E-post: rakel@kulturungdom.se. Hemsida: www.kulturungdom.se

Studieförbundet Sensus erbjuder subventionerade föreläsningar med Ciprian Gorga och André Olofsson. OBS! Begränsat antal erbjudanden. Först till kvarn gäller!  För ytterligare info: Kontakta Sylvia Hansson, Sensus Västra Sverige, tfn 031 - 708 39 08, E-post: sylvia.hansson@sensus.se., Hemsida: www.sensus.se

 

Turnéplan

 

Anna Sjölander

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

För dig som vill veta mer

En normativ historia

Läs intervjun: "Vara vem man vill"

Intervju med Ciprian Gorga och André Olofsson

Fler länkar och lästips! 

Se även:

Senast uppdaterad: 2016-06-01 14:34