Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Verksamhetsområden

Konservatorer arbetar med inventering och katalogisering i en kyrka.

SVK:s kärnverksamhet är preventiv och inbegriper aktiv konservering, rådgivning, utbildning samt kursverksamhet. Våra målgrupper är främst det offentliga samhällets institutioner och verksamheter, inom Västra Götaland, men även privatpersoner, föreningar, företag och andra institutioner.

Metoder och tekniker för konservatorns olika arbeten är ofta desamma, men de olika verksamhetsområdenas behov och förutsättningar skiljer sig åt, till exempel genom lagstiftning och organisationsform. Här nedan presenterar vi några av de områden vi verkar inom.

Uppdragsarkeologi

SVK har mångårig erfarenhet av nära samarbete med arkeologer och av att konservera arkeologiska fynd i alla materialkategorier. Vi har tillgång till röntgenutrustning och laboratorium i våra rymliga lokaler men vi kan också arbeta på fältet; oavsett om fyndhanteringen sker på land eller i vatten.

Offentlig konst

Studio Västsvensk Konservering har gedigen erfarenhet av att arbeta med offentlig konst. Här kan du läsa mer om våra erbjudanden till kommuner, regionen och staten.

Kyrkligt kulturarv

Studio Västsvensk Konservering har lång erfarenhet av att arbeta med kyrkoantikvariska frågor: inventeringar, vård- och underhållsplaner, åtgärdsprogram och konservering av olika typer av kyrkliga inventarier.

Samlingsförvaltning

En samling kan bestå av tavlor, möbler, konsthantverk, antikviteter och moderna föremål, men även företagsarkiv och äldre bibliotek är samlingar. Genom att ha god ordning på samlingen och de lokaler den förvaras i minskar riskerna för skador och värdet på samlingen bibehålls.
Senast uppdaterad: 2016-07-01 09:59