Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tidens täcke – livsberättelser i lappar

Tidens täcke

Tidens täcke är ett verk som handlar om tid, där människor sytt in sina berättelser, drömmar och visioner. Verket kommer bland annat visas på Textilmuseet i Borås.

En byskola i Eritrea, en lillebror i magen eller ett torp i norra Bohuslän? I Tidens täcke har en hoper människor mellan 4 och 75 år sytt in sitt livs berättelse, sina drömmar och sina framtidsvisioner. Täcket har skapats som ett inlägg i den senaste tidens debatt om Migrationsverkets åldersbedömningar.

Hur upplevs ett år om en bara har levt i tre? Eller i åttiotre? Vad händer med självbilden hos den som fått sin ålder justerad av en myndighet? I Tidens täcke omvandlas känslor till skaparkraft.

Vill du följa verket? Tidens täcke kommer att visas på Textilmuseet i Borås under april månad, och tillsammans med textilverket Side by Side under Imagine Sweden Festival i Uddevalla 9-12 maj.

Tidens täcke är ett projekt initierat av Västarvets hemslöjdskonsulenter och sys i samarbete med KulturUngdom, Agape Borås, Rädda Barnen, Blå stället, Lapphexorna, Hisingens kulturskola och Borås stad.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53