Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Täljcafé i Västra Götaland

täljmannen

Är du nyfiken på täljning? På ett par olika platser i regionen finns täljcaféer att besöka.

Västarvets Hemslöjdskonsulenter samarbetar med olika lokala aktörer med att anordna täljcaféer. Just nu är i princip alla träffar inställda. På 365slojd.se hittar du slöjdtips som du kan göra hemma när du blir slöjdsugen!

Dals Långed

Det finns planer på ett Open Tälj i Fengersfors, kontakta Jonatan Malm om du är intresserad.

Skövde

På Slöjdens Hus i Skövde är det täljcafé en gång i månaden. Material, verktyg och fika får du för 75 kr. Caféerna hålls i samarbete med Skaraborgs hemslöjdsförening. På grund av den nuvarande sittuationen med smittorisk ställer vi in vårens caféer och hoppas på ett bättre läge efter sommaren. 

Borås

Tänk stickcafé fast med trä. Vi täljer vad vi vill och snackar strunt! Van täljare eller helt novis, ta med din kniv och kom på täljcafé! Har du ingen kniv så kom ändå, vi tar med ett par extra till utlåning. Virke finns också för de som inte hinner införskaffa eget. Då täljcafé p.g.a. av sin skräpiga natur inte lämpar sig vidare för publika caféer kommer vi att ses på lite olika andra ställen och man tar med sig sin egen fikakorg. Vi ses onsdagskvällar jämna veckor. Men extrainsatta täljträffar för de som inte får nog uppmuntras!

Plats och tid läggs upp i facebookgruppen Täljkafé Borås inför varje onsdag.

Göteborg

Frilagret har hantverkskafé med både täljning, stickning och tovning i sitt så kallade Frilabb. Andra onsdagen varje månad är det täljkafé och sista onsdagen stickning. Program och tider hittar du på deras hemsida.

Vill du veta mer?

Eller funderar du på att starta ett eget täljkafé där du bor? Kontakta någon av våra hemslöjdskonsulenter för att få tips och idéer om hur du går tillväga.
Ring eller maila Jonatan Malm, Tobias Havaas eller Joakim Lilja. Kontaktuppgifterna hittar du här

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53