Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sticknätverkets berättelser

Sticka i hampa

Hej Stickare vad tänker du på ? Stickningen är inte bara mönster och beskrivningar utan också full av berättelser och minnen. Dela med dig av dina till Sticknätverket i Västra Götaland.

Minns du när du fick en handstickad tröja som liten eller så minns du vad du tänkte på eller upplevde när du stickade ett visst plagg. Är det en speciell person som du kopplat ihop med stickning eller en viss period i livet?

För 100 år sedan drabbades världen av Spanska sjukan, och vad de som stickade funderade på då vet vi kanske inte så mycket om. År 2020 står vi mitt i en ny pandemi och därför vill Sticknätverket i Västra Götaland ta del av det som rör sig i dina tankar.
Vad är din relation till det material du använder, stickar du till dig själv eller till andra, hur har covid-19 påverkat ditt stickande?

Sticknätverket kommer samla alla berättelser för att och kommer sedan publicera dem i gruppen sticknätverket i Västra Götaland på Facebook (en nystartad grupp som du kan läsa om längre ner i nyhetsbrevet). Under våren och sommaren. Svaren kommer sparas och sammanställas och presenteras i ett av dessa nyhetsbrev, hur det kommer se ut beror på hur många som skickar in.

Skriv din korta berättelse på 100-400 ord. Ditt svar kommer behandlas anonymt men vill du så får du gärna berätta vilken ort du kommer ifrån. Vill du inte att din berättelse publiceras på Facebook så meddela detta när du skickar in din berättelse. Skicka den till maria.a.claesson@vgregion.se innan den 15 juni.

Tack för att du tar dig tid!

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53