Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Karantänslöjd – skapa i ditt vardagsrum

När så många evenemang ställs in och många av oss tvingas stanna hemma kan det lätt bli både rastlöst och ensamt. Därför vill vi hemslöjdskonsulenter inspirera till mer skapande hemifrån.

Nu satsar vi på att nå ut med slöjden till hemmen och möjligheterna att slöjda i hemmet - hemslöjd helt enkelt!

365 tips att göra hemma

Varför inte passa på att fixa det där som aldrig blev gjort – få upp den där hyllan, lappa byxorna eller laga den rangliga stolen? Eller skapa nåpt helt nytt? Varje dag delar vi tips i sociala kanaler som huvudsakligen utgår ifrån vår digitala skattkista 365 saker du kan slöjda

När alla mer eller mindre isolerar sig blir det många timmar i hemmet och rastlösheten smyger sig på. Speciellt om det finns barn med i bilden. Därför letar vi upp beskrivningar som passar bra att göra hemma och delar ett tips varje dag på Facebook och Instagram. För att få lite mer variation blandas slöjdtipsen med inlägg från andra sidor som kan handla om digitala utställningar du kan se hemifrån, information om egna renoveringar med mera.

För att ta del av tipsen kan du följa oss antingen på Facebook: Hemslojdskonsulenterna VGR eller på Instagram @hemslojdskonsulenterna_vgr. Du kan också följa #karantänslöjd för att hitta alla våra -och andras- tips på temat. 

Djur och odjur

Vår broderiutmaning till alla hemslöjdsföreningars medlemmar nu när ni inte kan träffas och skapa tillsammans som tidigare. Anmäl dig och få en bit kläde att fritt tolka temat Djur och odjur på, returnera till oss så monterar en textilkonstnär alla broderade lappar till ett kollektivt mästerverk som får turnera runt i regionen under hösten. Läs mer och anmäl dig här

Lyssna på slöjd

Den här våren skulle kunna sägas vara poddaras vår. Vi har listat ett gäng podcasts som handlar om slöjd. Så fatta stickorna/täljkniven, sätt på tevattnet och förkovra dig!

Träffas på distans

På nolltid har videokonferenser blivit det självklara valet för mångas möten. Och det behöver varken kosta pengar eller vara så väldans krångligt! Så varför inte prova att slöjda tillsammans framför datorn eller paddan även om ni inte kan ses? Vi har pratat med Marja i Väv i väst som flyttat sitt stickcafé till Internet

Vi har också presenterat Skype, Messenger och Zoom som tre enkla förslag på program du kan använda för att ta dina slöjdträffar till nätet.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53