Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forum Kulturarv 2018 - Obekväma kulturarv

Forum Kulturarv - Obekväma kulturav

Välkommen till Norges Hus i Göteborg 17 oktober kl.13–17 för höstens Forum Kulturarv. I höst fokuserar vi på obekväma kulturarv, etiska dilemman, rasism och hedersrelaterat våld och förtryck.

Kulturarvsakademins arbete vilar på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och Unesco:s deklaration om det immateriella kulturarvet. På årets Forum Kulturarv kommer vi att belysa frågor om hur vi hanterar kulturarv som inte förhåller sig till dessa deklarationer utan snarare kan ses som motstridiga. Det kan handla om olika etiska dilemman, om rasism men också om hedersrelaterat våld och förtryck. Detta kommer våra keynote-speakers att belysa.

Genom våra 10-talet utställare får du möta exempel på när det kan bli problematiskt att handskas med kulturarv som inte riktigt passar in i vår definition om att kulturarv ständigt förändras. Hur ställer vi oss till att använda, utveckla och bevara det obekväma kulturarvet?

Plats: Norges Hus i Göteborg
Datum: 17 oktober
Tid: kl. 13-17.
Anmälan: Klicka här för att anmäla dig >>

Varmt välkomna Anita och Monica!

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53