Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vill du driva kafé på Göteborgs naturhistoriska museum?

Nu söker vi dig som är intresserad av att driva kaféverksamheten på Göteborgs naturhistoriska museum! Museet är ett av Göteborgs mest omtyckta besöksmål och har dagligen ett stort antal besökare.

Västarvet/Västra Götalandsregionen söker en hyresgäst som kan driva Malmska valen Kök & Kafé på Göteborgs naturhistoriska museum. Formen för avtalet är ett andrahands hyreskontrakt utan besittningsrätt. Vi vill poängtera att detta inte är en upphandling.

Uppskattat besöksmål

Verksamheten vid Göteborgs naturhistoriska museum drivs av Västarvet - Sveriges största förvaltning för natur och kulturarv. Västarvet är Västra Götalandsregionens natur- och kulturarvsförvaltning. Västarvet gör historien levande med spännande museer, besöksmål och utställningar. Som regional resurs har vi fokus på kulturmiljö, naturvård, arkeologi, konservering och slöjd. Genom kunskap, utveckling och samverkan skapar vi tillsammans ett hållbart samhälle.

Naturhistoriska museet är ett välkänt och uppskattat besöksmål av göteborgarna och invånare i Västra Götaland. Museet har också många internationella kontakter genom att samlingarna är intressanta för forskare runt om i världen.

Hög kvalitet och gott bemötande

Västarvets ambition är att besökarna ska uppleva samma höga kvalitet och goda bemötande i kaféet som hyresgästen ska bedriva i lokalerna, som i museet i övrigt. Det innebär bland annat att verksamheten i lokalen ska utmärkas av en stark miljö- och kvalitetsmedvetenhet i såväl råvaror som i tillagning och presentation.

Det är av största vikt för Västarvet och en förutsättning för uthyrningen att verksamheten får den profil som hyresvärden önskar och drivs i linje med hyresvärdens vision för ett kafé i Naturhistoriska museet. Då kaféet och museet är tätt integrerade, såväl lokal- som verksamhetsmässigt, är vi mycket angelägna om att hitta en hyresgäst där vi tillsammans kan skapa ett gott samarbetsklimat.

Så här gör du din intresseanmälan:

Ladda ned och fyll i blankett här >>

Beskriv dig själv, dina erfarenheter av att driva kafé och dina idéer och visioner för kaféet. Bifoga din beskrivning och de eventuella bilagor du anser är relevanta.

Maila din intresseanmälan och bilagorna till: vastarvet@vgregion.se

Vi tar endast emot frågor och intresseanmälan via e-post. Sista dag för intresseanmälan är 5 november.

Handlingar inkomna till myndigheten blir offentlig handling. 

 Mer information hittar du här >> 

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53