Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lödöse museum

Upplev Göteborgs medeltida föregångare! Varför inte ta ett historiskt kliv in i en dramatisk tidsepok och botanisera bland ett spännande urval av de omkring 500 000 arkeologiska fynd som gjorts på platsen?

Lödöse är platsen för en av Sveriges största medeltida städer. I museet möter du handelsmän och pilgrimer, kungar och drottningar, som berättar historien om livet i det medeltida Lödöse – staden som brann ner och byggdes upp flera gånger genom seklerna. Du kan också göra en vandring längs den arkeologiska historien i Göta älvdalen eller besöka vårt varvs- och sjöfartshistoriska rum.

Missa inte heller att Lödöse museum är ett nav för pilgrimsleder och dess historia, med flera fantastiska fynd av pilgrimsmärken från stora delar av världen.

Här kan du prova tidstypiska kläder och dräkter, lära dig skriva med gåspenna och prova historiska hantverk. Eller varför inte botanisera i vår medeltidsinspirerade Örtagård – som varje sommar förvandlas till ett naturgalleri för konst och hantverk?

Öppettider och kontakt

Lödöse museum
Museivägen 1 
463 71 Lödöse

Telefon: 010-441 43 81 eller 010-441 43 83
E-post: lodosemuseum@vgregion.se

Lödöse museum i Tillgänglighetsdatabasen.

Öppettider
Måndag stängt 

Tisdag kl. 9-16
Onsdag kl. 11-16
Torsdag kl. 9-19
Fredag, Lördag, Söndag kl.11-16

Kontakt- och besöksuppgifter

Kontakta oss
Besök

Besöksadress

Museivägen 1
463 71 Lödöse

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Lödöse museum
Museivägen 1
463 71 Lödöse

UPPTÄCK MER!

Pilgrimsled

Pilgrimsleder

På medeltiden var Lödöse en viktig hamnstad vid Göta älv. Från Lödöse reste pilgrimer med båt till kontinenten och de stora vallfartsorterna. Samtliga sträckor är nu färdigmärkta och klara för vandring.
Vitteneleden

Vittene kulturled – från städskrubben till arkeologisk sensation

Vittene i Trollhättan är platsen för Sveriges tredje största guldfynd genom tiderna. Länge låg fynden bortglömda i en städskrubb, men när de återupptäcktes skapade guldet en arkeologisk sensation. Nu finns en lika vacker som lärorik kulturled på drygt tre kilometer som berättar om den förhistoriska skatten.
Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53