Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Göteborgs naturhistoriska museum

Välkommen till en familjeklassiker sedan 1833! På Göteborgs naturhistoriska museum kan du upptäcka det mesta mellan himmel och jord – möt allt från uråldriga fossil, spännande dinosaurieskelett och de vackraste fjärilar – men också en och annan blodigel.

Naturen är full av överraskningar! På museet kan du uppleva berättelserna om universums ursprung, livets utveckling och gå i närkontakt med vilda djur från hela världen. Missa inte heller världens största monterade blåval, den afrikanska elefanten och andra uppstoppade kändisar i våra utställningar.

Museet har en rik programverksamhet med arrangemang på olika teman varje torsdagskväll mellan kl. 17-20.

Om hjärnan känns överhettad efter miljoner år av evolution finns möjlighet till en välbehövlig paus på Malmska Valen Kök & Kafé som serverar dagens lunch och fika med vacker utsikt över Slottsskogen.

Besök Göteborgs naturhistoriska museums webbplats

Öppettider och kontakt

Besöksadress: Museivägen 10
Postadress: Box 7283
402 35 Göteborg
Tfn: 010-441 44 00
E-post: gnm@vgregion.se

Öppettider:
Tisdag-söndag kl. 11-17
Torsdag kl. 11-20

Sök i våra samlingar

Här kan du söka bland hundratusentals fotografier och föremål ur museernas samlingar och göra historiska nedslag. Klicka här för att söka i våra digitala samlingar.

UPPTÄCK MER!

Azaleor

Slottsskogen – klorofyll för själen

Slottsskogen är ett av Europas största grönområden i stadsmiljö. Här finns stora gräsytor för picknick, lekplatser, promenadvägar och en av Sveriges äldsta djurparker – med allt från knubbsäl till kronhjort.
Körsbärsblom i Botaniska

Botaniska

Göteborgs botaniska trädgård invigdes 1923 i samband med den stora jubileumsutställningen och är med sina 175 hektar är en av Europas största i sitt slag.
Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53