Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vidgade vyer, djupare kunskap

Vidgade vyer, djupare kunskap är en bok där olika författare, journalister och kulturarbetare reflekterar över bildningsbegreppet. Artiklarna varvas också med intervjuer och reportage som inspirerar till fortsatt lärande.

Vad är egentligen bildning?

Vad är bildning? Google ger drygt 990 000 svar på 0,25 sekunder. Det är omöjligt att läsa och ta till sig allt.. Men med hjälp av tidigare kunskaper och källkritiskt tänkande kan man välja ut ett antal träffar som verkar relevanta och försöka analysera dem. Läsaren har påbörjat sin bildningsresa. Mindre än en sekund tog det att fixa den digitala biljetten till resan. Men det tar minst lika lång tid att läsa, tänka, samtala och dra slutsatser nu som för tusentals år sedan.

Bildning - här och nu

I denna bok reflekterar olika författare över bildningsbegreppet utifrån sin specialkompetens. Detta varvas med intervjuer och reportage som beskriver vardagligt lokalt bildningsarbete.

Vi hoppas att boken ska fungera som inspiration för alla som jobbar med bildning i kommunen: skola, vuxenutbildning, folkbildning, kultur, bibliotek, museer, samhällsplaneringen, sociala verksamheter… Ja, var börjar och slutar begreppet bildning?

I boken medverkar bland andra Ingrid Atlestam, Göran Greider, Fredrik Svedemyr, Annina Rabe, Tove Eriksson, Khashayar Naderehvandi, Veronica Johansson, Klas Sjögren, Magdalena Hillström och Sara Larsson.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53