Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Historien fortsätter hos oss

Borgar och ruiner, gamla hus och föremål? Eller minnen och berättelser? Sill och nubbe, halv special eller kebabpizza? Vad är egentligen natur- och kulturarv? Och vad betyder det för dig?

I tider av stora samhällsförändringar kan natur- och kulturarvet spela en viktig roll för människors identitet, livskvalitet och känsla av sammanhang. Vår ambition är att visa upp den bredd och spets som finns inom natur- och kulturarvsområdet i Västra Götaland – från långa traditioner till rika naturmiljöer, från dramatisk historia till levande mötesplatser för dagens människor.

För oss är natur- och kulturarvet en gemensam tillgång för alla människor, som förenar oss från det lokala till det globala, från dåtid till nutid. Allting har en historia – särskilt framtiden.

Sök i våra samlingar

Här kan du söka bland hundratusentals fotografier och föremål ur museernas samlingar och göra historiska nedslag. Klicka här för att söka i våra digitala samlingar.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53