Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

I en hamnstad på 1500-talet

Illustration från utställningen I en hamnstad på 1500-talet.
Illustration till utställningen I en hamnstad på 1500-talet

Västsveriges största stadsarkeologiska undersökning någonsin är avslutad. Nu är det dags att berätta historierna om människorna, fynden och det arkeologiska arbetet i Nya Lödöse genom utställningen I en hamnstad på 1500-talet.

I Nya Lödöse levde människor från flera olika länder. Många var köpmän och hantverkare och staden hade rika kontakter med andra länder och städer. Det fanns också en nära relation med övriga delar av Västsverige, en relation som inte minst blir synlig i bevarade dokument från den tiden.

Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet vill vi berätta något om hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta.

Utgrävningen i Gamlestaden

I stadsdelen Gamlestaden i Göteborg avslutades nu i höst den största stadsarkeologiska undersökningen som någonsin genomförts i Västsverige. Här låg staden Nya Lödöse mellan åren 1473 och 1624.

Utställningen är ett samarbete mellan Bohusläns museum, projektet Staden Nya Lödöse  och Västarvet.

Läs mer här nedanför om att boka utställningen och om var den visas under 2018!

Innehållet kunde inte laddas
Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53