Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Möt oss på Göteborgs kulturkalas

Vad sägs om ett glittrande pysselkalas, en tillsammansby och en fest i regnbågens färger? Välkommen till en fritt skapande oas på Göteborgs kulturkalas!

Vi är alla lika olika - vi bär på drömmar, förhoppningar och vill hitta små glädjestunder i livet. Stunder när kreativiteten vaknar till liv och man får vara en del av ett sammanhang. I Västarvets del av Kulturkalaset vill vi förverkliga de stunderna. Varje ögonblick i sex dagar - från morgon till kväll.

Regnbågsbyn - gemenskapens väv

Går det att väva en regnbåge? Med färgglada trasor väver vi en regnbågsby tillsammans. Små hus som under veckan förvandlas från träskelett till textil by i regnbågens färger. En färgfest för ögat, en lekplats, en tillsammansby där alla är vävkomna!

Vävning är fantastiskt. En tråd går lätt av men flera, sammanfogade med varp och inslag blir en en väv som har styrkan att bära, att skydda och värma. I Regnbågsbyn väver vi gemenskap och glädje och alla trådar behövs.

Aktiviteten passar de flesta. Med lite hjälp kan även den minsta klämma på ett nystan och trä in en tråd i den stora väven. Vill du göra ett eget speciellt avtryck kan du ta med något du vill väva in. Varje litet inslag blir en del av den större berättelsen!

Boostpalatset – ett glittrande pysselkalas

Västarvet presenterar stolt: Boostpalatset – ett pysselparadis där barn och deras vuxenkompisar kan maxa sina drömoutfits. Våra briljanta inspiratörer och handledare står redo med limpistoler, blankt och allt som är vackert.

Under veckan kommer du få träffa inspiratörer som överträffar det mesta när det kommer till att ta ut svängarna och vara normkrossare. Inspiratörerna kommer att presenteras kontinuerligt vart efter som de blir bokade.

Eftersom jorden är vår kompis kommer vi mest att arbeta med återbruk och fixa till saker som vi redan har. Har du en keps som känns trött eller en tröja som längtar efter ett nytt liv? Ta gärna med något plagg, solhatt, pannband du vill göra om eller kom till tältet och skapa en helt ny kreation som behöver stylas och piggas upp eller låt oss hjälpa dig att tillverka något helt nytt. Tillsammans med våra fabulösa inspiratörer kommer den att bli favoriten i garderoben! Har du inget med dig finns det material i massor för att fixa den där perfekta accessoaren.

Mer glam och glamour!

Öppna upp och släpp in mer glam och glamour i vardagen. Det kan både barn och vuxna behöva. Ni är alla varmt välkomna till en vecka tillägnad glamour och barns lagliga rätt att ha kul och leva drömliv.

Boostpalatset passar bäst för barn från 5 år och uppåt men platserna är begränsade. Biljetter hämtar du i Boostpalatset i Trädgårdsföreningen. Biljetterna är gratis. Vi gör ett insläpp varje hel timme. Biljetter släpps på morgonen för varje dag. 

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53