Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skafferikemi på Göteborgs naturhistoriska museum

Bli forskare för en stund och testa att laborera i aktiviteten skafferikemi eller gå en klurig tipspromenad. Vi har dessutom extra lovöppet måndag 13 februari! Välkommen till Göteborgs naturhistoriska museum på sportlovet!

Upptäck skafferikemi

Har surt någon färg? Vet du vad som händer om man blandar rödkålssaft med till exempel citron eller bakpulver? Och vad är egentligen motsatsen till surt? Kom till museets laboratorium för att experimentera dig fram till det!

I ett helt vanligt skafferi finns mängder av syror och baser som man kan skapa olika reaktioner med. Tillsammans med museets pedagoger kan du undersöka dessa. Du får laborera med olika skafferikemikalier och fylla i ett protokoll. Som tack för ditt forskande får du ett diplom. Vi ser gärna att barnen laborerar i vuxens sällskap.

Tipspromenad om djur och natur

Gå en klurig tipspromenad och testa dina kunskaper om djur och natur! Var med och tävla om fina priser från museibutiken. Vinnare dras när tipspromenaden är avslutad. 

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53