Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Var snäll mot en fjäril - tävlingsslöjd för djurens bästa

Välkommen till en tävling där vi ser till djurens behov och tänker kreativt kring form och funktion tillsammans.

I samband med Kulturarvsdagen bjuder vi på en tävling som går ut på elever i skola, grundskola och förskola ska slöjda holkar, bibatterier, insektshotell och liknande. Tävlingen kommer att spridas i sociala media och via nyhetsbrev till slöjdlärare.

Kreativt slöjdande för djurens bästa

Utmaningen ligger i att släppa på sina människoideal när det kommer till form och funktion och istället se till djurens behov. Hur stora ska hålen i bibatterierna vara för att bina ska trivas? Är det viktigt att en fågelholk går att öppna för att städa ur? En fågel kan täta en springa i en skev fågelholk men mår kanske dåligt om den målas i en giftig plastfärg.

Tävlingen startar den 8/9 och slutar dagen innan novemberlovet den 27/10.

Därefter koras den vinnande elevgruppen. Vinsten är en heldag på Göteborgs naturhistoriska museum med visning och slöjdworkshop.  

Kontaktperson:
Sara Degerfält, hemslöjdskonsulent i Västarvet
Tfn: 070-662 68 03
E-post: sara.degerfalt@vgregion.se

Samverkan: Västarvets hemslöjdskonsulenter och Göteborgs naturhistoriska museum, läromedelsproducenten Slojd.nu, den ideella föreningen för textil och träslöjdslärare TEXTOM.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53