Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Publik arkeologisk utgrävning med Lödöse museum

Upplev en arkeologisk utgrävning av den medeltida staden Lödöse! Och vem vet, kanske kommer just du vara med om att upptäcka en keramikugn från hundratals år tillbaka i historien?

Missa inte ett unikt tillfälle att uppleva en arkeologisk utgrävning i Lödöse, något som är väldigt sällsynt. Förra gången vi gjorde en utgrävning var då vi letade efter en medeltida glashytta, en forskningsgrävning under 2007. Denna gång söker vi en keramikugn, och inte vilken som helst...

Den första keramikugnen i Norden?

Efter kemiska analyser av leran i området, har vi kunnat konstatera att flera typer av keramik har tillverkats i Lödöse under medeltiden. Vissa ledtrådar pekar mot att en keramikugn borde finnas i området vi nu har fått möjlighet att undersöka. Om vi hittar den kommer det att vara första gången i Norden som en keramikugn påträffas i en medeltida stad.

Var, när och hur

Vad: Den arkeologiska undersökningen i Lödöse under Kulturarvsdagen är öppen för allmänheten med prova på-aktiviteter och publika visningar under lördag och söndag. 

Plats: Lödöse

Datum och tider:
Visning lördag och söndag 9 & 10 september klockan 14.00.
Publika visningar och prova på-aktiviteter, lördag och söndag 09.30-13.30.

Både barn och vuxna är välkomna!

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53