Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturmiljöerna berättar Hjos rika historia

Med sina många miljöer och byggnader från olika tider är Hjo stad en ovanligt rik och uttrycksfull berättelse om en småstads liv. I samband med Kulturarvsdagen presenterar Västarvet den nya inventeringen av kulturmiljöerna.

De välbevarade byggnaderna och miljöerna i Hjo berättar både om stadens utveckling över tid och om förhållandet till omvärlden. Klassiska stadsnäringar som sjöfart, handel och hantverk har fungerat som drivkraft för utvecklingen, men även kurortsliv, rekreation och småindustri. 

Trästaden och efterkrigstiden

I den pittoreska trästaden har även efterkrigstidens bostadsbyggande avsatt tidstypiska spår. Allt som allt är det många faktorer som starkt bidrar till stadens karaktär och livsmiljö. Genom att identifiera olika värdefulla kulturmiljöer i staden kan komplement till redan kända miljöer lägga grunden för en vidgad syn på stadens kulturarv.

Program

Arbetet med att identifiera stadens kulturmiljöer presenteras genom såväl föredrag som utställning. Aktiviteterna anordnas tillsammans med och i samband med Hjo kommuns arrangemang Leva och Bo i Hjo.

  • Föredrag med Västarvets antikvarie Ulf Larsson, klockan 13:00, lördag 9 september, Medborgarhuset Park, Kulturkvarteret Pedagogien
  • Utställning om kulturmiljöerna i Hjo, lördag 9 september till och med söndag 10 september klockan 14:30 i Kulturkvarteret Pedagogien
Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53