Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En ljudupplevelse för de allra minsta på Göteborgs stadsmuseum

Välkommen till en spännande och interaktiv upplevelse av ljud för de allra minsta barnen på Göteborgs stadsmuseum!

En utställningsmiljö för barn i åldern 0-2 år där de kan skapa, utforska och undersöka olika ljud. Kan själv! är anpassad för att passa de små barnens sätt att ta sig an sin omvärld därför är det viktigt att åldersgränsen respekteras.

Utställningen finns i Olga Dahlsalen på Göteborgs stadsmuseum och är bemannad av Västarvets pedagog.

Öppettider:
Lördag 9 september 10-17
Söndag 10 september 10-17

Entré:
Årsbiljett vuxen 40 kr
Fri entré för alla under 25 år samt för seniorer folkbokförda i Göteborg (från året hen fyller 65 år). Entrébiljetten är en årsbiljett som gäller kalenderåret ut. 

Mer om Kan själv - en ljudupplevelse för de allra minsta

Barn i åldern 0–2 år har en annan ljudvärld än äldre barn och vuxna. Deras ljudskapande är ett sätt att kommunicera med och utforska omvärlden. Vi tror att tidiga ljudupplevelser och möjligheter att få undersöka ljud kan påverka hur barnet senare intresserar sig för ljud och så småningom musik.

I utställningens 6 olika delar kan barnen, på sina villkor, skapa ljud med olika material och föremål. De kan utforska elektroniska ljud och upptäcka gömda ljud.

Kan själv! är ett pedagogiskt utvecklingsarbete som vill synliggöra de allra minsta barnen och erbjuda kultur som är anpassad efter deras behov. I Kan själv! strävar vi efter att uppfylla de små barnens rätt till deltagande och inflytande i kulturlivet.

Kan själv! är producerad av Västarvet i samarbete med Kultur i Väst och tonsättare Johan Svensson. Medfinansiärer är Musikverket, Kulturbryggan, Kultur i Väst och tidskriften Föräldrar & Barn.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53