Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturarvsdagen 2016 - Tidens rörelser

Den elfte september är det Kulturarvsdagen i Väst. I år med fokus på hur olika folkrörelser och gemenskaper på olika sätt präglat och förändrat våra samhällen.

Det kan handla om föreningar, folk- eller idrottsrörelser. Engagemang för mänskliga rättigheter, demokrati eller bevarandefrågor. I alla tider har grupper och gemenskaper på olika sätt drivit på och engagerat sig för att tillvarata och kulturarv och kulturmiljöer. Om detta handlar årets kulturarvsdag - Tidens rörelser.

Lokala aktörer berättar

En mängd lokala arrangörer bjuder in till aktiviteter och visningar av kulturmiljöer, kulturlandskap och kulturhistoriskt intressanta platser och byggnader – och historierna kring dessa berättas. Du hittar de västsvenska arrangemangen här.

Hundratusentals besökare

I Sverige samordnas Kulturarvsdagen av Riksantikvarieämbetet och på Riksantikvarieämbetets hemsida hittar du alla aktiviteter som sker över hela landet. Kulturarvsdagen dagen är också en del av European Heritage Days som lockar hundratusentals besökare runt om i Europa varje år. Syftet är att bidra till att skapa förståelse och intresse för kulturarv och kulturmiljöer.

 

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53