Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens för kulturarv och mänskliga rättigheter

16 november arrangeras konferensen Kulturarv och mänskliga rättigheter på Tekniska museet i Stockholm. Välkommen till en konferens om hur vi genom kulturarv och kamp bygger en gemensam framtid.

Runt om i världen engagerar sig människor i kampen för mänskliga rättigheter. För kvinnors rätt till mödravård och abort, för hbtq-­personers rättigheter, för flyktingars rätt till asyl eller transpersoners rätt att slippa tvångssteriliseringar. Också Sveriges historia är en berättelse om människor som har kämpat för rätten att rösta, rätten att få använda sitt eget språk, rätten till en dräglig lön och säker arbetsmiljö, om kampen för ett självständigt liv eller rätten till sin sexualitet. Varmt välkommen till en konferens om hur vi genom kulturarv och kamp bygger en gemensam framtid.

När, var, hur?

Tema: Mänskliga rättigheter och kulturarv.
Tid: 16 november kl. 9.30-17.00
Plats: Tekniska museet i Stockholm.
Konferensen är avgiftsfri.
Anmälan: Klicka här för att anmäla dig >>

Lokalen rymmer 180 personer, är tillgänglig och har hörselslinga. Konferensen teckenspråkstolkas.

Under konferensen kommer också en miniversion av utställningen 100 % kamp – Sveriges historia att visas på Tekniska museet.

Moderator under dagen är Anna Furumark, projektledare för Heterogena kulturarv.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53