Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jorden vi ärvde på Göteborgs naturhistoriska museum

Hon har rest över större delen av världen, fotograferat och dokumenterat utrotningshotade arter och hotade miljöer – från Borneo till Sverige. Nu visar Lisa Sihlberg sina fotografier i den nya utställningen Jorden vi ärvde.

Om utställningen:

Så skriver Lisa Sihlberg själv om sin utställning Jorden vi ärvde:

Moder Jord. Denna fantastiska planet. Hon ger oss vidsträckta blå hav, oändligt höga berg, lummig grönska och skapar ständigt nytt liv. Men hon står inför en tuff framtid och varje dag försvinner arter från hennes yta. Följ med mig på mina expeditioner från Borneos djupa sista regnskogar till vår svenska natur och se vad vi, du och jag, tillsammans kan göra för att ta hand om vår gemensamma planet. Älska naturen, och den älskar dig tillbaka. 

Naturskyddsfotograf med kameran som redskap

Lisa Sihlberg är naturskyddsfotograf och Sveriges första Tamronambassadör, som har dokumenterat de utrotningshotade elefanterna på Sumatra, vilda orangutanger och de sista regnskogarna på Borneo. Som naturvårdare i grunden är hon fotografen som tar kameran till för att uppmärksamma de hot som vår natur och våra arter dagligen utsätts för, och lär ut vikten av att bevara vår fantastiska planet. 

 Utställningen pågår till och med söndag 6 november.

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53