Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 25-27 september

Byggnadsvårdens konvent i Mariestad.

Välkommen till Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 25-27 september 2019. Med sina tre dagar och över 100 programpunkter är Byggnadsvårdens konvent Nordens största mötesplats för antikvarier, hantverkare, förvaltare och materialproducenter.

Byggnadsvårdens konvent är en mötesplats där alla som arbetar med byggnadsvård kan träffas, lära av varandra och knyta kontakter. En mötesplats där forskning, företag, föreningar och offentliga aktörer tillsammans utvecklar området och genom samverkan påverkar samhällsbyggandet i stort genom bättre kunskap om kulturvärden, beprövade material och tekniker.

Intresset för byggnadsvård stort i landet

Anmälningarna har tidigare år strömmat in från hantverkare, materialproducenter, antikvarier, arkitekter, ingenjörer, studenter och andra verksamma inom branschen. Det är deras gemensamma intresse för vård av hus och hållbart byggande som utgör grunden i Byggnadsvårdens konvent. För sex år sedan bjöd arrangörerna in för första gången och sedan dess har intresset hos allmänheten blivit allt större så 2017 arrangerades även en byggnadsvårdsmässa fredag och lördag i anslutning till konventet. Även 2019 blir det en byggnadsvårdsmässa.

Över 100 programpunkter

Det är ett digert program som erbjuds konventets ca femhundra besökare. Tjära, ödehus på landsbygden, lokalt bränd kalk, oljebaserade färger och kulturarvet som en resurs i stadsutveckling är temat för några av de långt över hundra programpunkterna. Vid sidan om föreläsningarna pågår det dagligen hantverksdemonstrationer och visningar av produkter och material. Under en av kvällarna bjuder Svenska byggnadsvårdsföreningen in till branschmingel, där prisutdelningen av Årets byggnadsvårdare sker.

 

Senast uppdaterad: 2020-06-03 12:53