Slöjdolympiad 2019

vävning

Olympiaden

För första gången är vi från Västra Götaland med på The Traditional Arts Crafts Olympics. Det är en slöjdolympiad i Rumänien som görs för 24e året och ordnas av ASTRA National Museum. Under sommaren sker rumänska deltävlingar. På finalen 23-29 juli har fem skapande 14-18-åringar från Västra Götaland chans att vara med! Låter det läskigt att tävla i slöjd? Ingen fara. Vi kommer inte egentligen vara med på själva tävlingen. Istället kommer vi träffa människor från olika delar av världen, ha roligt ihop och lära oss av varandra. Det blir en massa olika aktiviteter! Här kan du se en film om museet och här finns skriftlig information

Deltagandet

Är du mellan 14 och 18 år är du välkommen att söka! Fem personer kommer väljas och få åka tillsammans med två eller tre från oss samarbetsparter i Sverige. Är du under 18 krävs tillstånd från din/a vårdnadshavare. Har du vuxna som vill följa med är de välkomna, men får betala egen resa. Vi hjälper dock gärna till att hitta lösningar till resekassan om det behövs!

 Det viktigaste är att du är intresserad av att skapa och träffa människor. Därför går det också bra att vara med bara för att du vill lära dig mer. Det finns ju mycket roligt och kreativt! Men det är ett plus när juryn bedömer om det är något traditionellt du är intresserad av, till exempel stickning, karvsnitt, broderi, täljning, keramik… Så blir det eftersom själva olympiaden är traditionell.

Alla som söker

Fem får åka, men alla som söker ska få något. I höst kommer vi därför göra en dag full av skapande och dit är alla som söker välkomna! Det blir ett roligt tillfälle att träffa varandra. Därför vill vi gärna att du skriver i din ansökan om det är något särskilt du är intresserad av, så försöker vi fylla dagen med så mycket saker som möjligt, som många vill ha. Det kan vara att lära sig göra någon särskild sak, eller någon särskild teknik, eller höra någon särskild person berätta eller vad som helst! Du får också ett medlemskap i en slöjdförening.

Så här söker du

Vi vill ha en presentation av dig, varför du vill åka och om du har så ser vi gärna bild på något du gjort. Antingen skriver du och skickar bilder, eller så skickar du en video där du berättar och visar. Senast 30 april vill vi ha din ansökan. Välkommen och lycka till!

Klicka här för att ansöka

Vill du veta mer så hör av dig till:

Jenny Löfgren tel: 070-662 68 03

jenny.lofgren@vgregion.se

 

Resan till The Traditional Arts Crafts Olympics är ett samarbete mellan:
Västarvet, Länshemslöjdsföreningarna i Västra Götaland och KulturUngdom.

Senast uppdaterad: 2019-03-08 11:25