Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hemslöjdskonsulenterna

Täljning i det fria

Hemslöjdskonsulenterna erbjuder rådgivning, kurser och utställningar. Men också process- och utvecklingsstöd, nätverk och kontakter inom slöjdområdet. Vårt mål är att alla ska kunna ta del av och utveckla slöjden i regionen.

Tidigare arbetade hemslöjdskonsulenter under namnet Slöjd i Väst. Vi arbetar fortfarande på samma sätt med främjande av slöjd i hela Västra Götaland. Vi deltar i regionala, nationella och internationella samarbeten för att bevara och utveckla slöjd som kultur och näring. Våra prioriterade områden är hållbar utveckling, barn och unga samt kulturella och kreativa näringar.

Med besöksmålet Slöjd & Byggnadsvård på Nääs i Floda har Förvaltningen för kulturutveckling ett ämnesbibliotek, utställningslokal och butik för just slöjd och byggnadsvård. Här anordnas också flera kurser.

Slöjdföretagare

Slöjd är ett område inom kategorin Kulturella och Kreativa Näringar vars utövare har flera utmaningar att möta. Vi önskar stötta slöjdens företagare så gott vi kan.

Hantverk och traditioner

Här hittar du slöjden bland Förvaltningen för kulturutvecklings faktasidor. Både information om traditioner och beskrivningar för att göra själv.
Senast uppdaterad: 2016-05-17 15:44