Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som är föreningsaktiv

Människor som arbetar i landskapet.

I Västra Götaland finns ett stort antal föreningar som på olika sätt arbetar med vårt natur- och kulturarv. Förvaltningen för kulturutveckling samverkar med föreningslivet i många olika sammanhang och här har vi gjort en sammanställning med länkar till olika projekt, erbjudanden och information som kan vara av intresse för länets föreningar.

Förvaltningen för kulturutvecklings regionala verksamhet innefattar bland annat byggnadsvård, konservering, arkeologi och slöjd. I olika sammanhang samverkar vi med emempelvis hembygdsföreningar, arbetslivsmuseer eller naturskyddsföreningar.

Vi arbetar också med stöd i utvecklingen av värdefulla natur- och kulturmiljöer och med utställningar och pedagogik. Hos oss hittar du både bred erfarenhet av olika typer av utvecklingsarbete samt specifik expertkompetens.

Skälkniv från medeltiden.

Digitala samlingar

Här kan du söka i museernas samlingar. Upptäck en historisk skattkammare med hundratusentals fotografier och föremål som är tillgängliga för alla.
 • Kulturlandskap med byggnader
  Bild 1 av 5
 • karta dalsland
  Bild 2 av 5
 • Hus med torvtak
  Bild 3 av 5
 • Husgrund, kvarn eller vattenhjul.
  Bild 4 av 5
 • Arbete i kulturlandskapet
  Bild 5 av 5
Senast uppdaterad: 2018-03-27 14:29