Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vitlycke museum & Tanums världsarv

Välkommen till Vitlycke museum - mitt i Tanums världsarv! Här kan du uppleva hällristningar i världsklass och göra en tidsresa till bronsålderns värld.

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecenter i Tanums världsarv – ett område med närmare 500 hällristningsplatser. Här kan du gå med guide eller vandra fritt mellan hällarna och tolka de unika ristningarna.

Under sommaren finns aktiviteter som kurser, arkeologiskola för barn och spännande nattvandringar. Bronsåldersgården är en upplevelse för alla sinnen med levande djur och natur. Och i museets utställning kan du göra en tidsresa till bronsålderns värld – en dramatisk berättelse för hela familjen!

I de vackra lokalerna på Vitlycke museum erbjuder restaurangen alla besökare lunch, goda smörgåsar och bakverk.

Upptäck mer

Greby gravfält i Grebbestad.

Greby gravfält

I närheten av Tanums världsarv ligger Greby gravfält – där de flera meter höga stenhällarna från järnåldern står som tysta vittnen till legenden om ett förhistoriskt slag mellan bohuslänningar och anfallande skottar. Och stormiga nätter kan man fortfarande höra stridsropens skall …
Skräddö - en rastplats i Tanums världsarv.

Skräddö - en port till Tanums världsarv

Skräddö är en sällsynt kombination av rastplats för bilister på E6:an i norra Bohuslän, utställning över världsarvsområdet och en unik tidsmaskin till bronsålderns värld. Här berättas landskapets historia i relation till hällristningarna, resenärer då och nu och inte minst tanken bakom världsarv ur ett globalt sammanhang.
Senast uppdaterad: 2016-05-12 15:17