Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vänersborgs museum

Välkommen till Sveriges äldsta museimiljö - ett British Museum i miniatyr! På Vänersborgs museum tar du klivet rakt in i 1800-talets idévärld med äventyrliga upptäcktsresanden och exotiska samlingar.

Följ spåren efter 1800-talets upptäcktsresande bland egyptiska sarkofager, afrikanska fåglar, kinesiskt porslin, europeisk konst, nordiska djur och mineraler. Ta del av spännande berättelser och få en inblick i den tidens syn på natur och kultur.

Museets exotiska samlingar är ett fönster mot världen – här samsas afrikanska fåglar och nordiska djur med Sveriges första vilt infångade alligator. Kliv in i en svunnen värld – som genom föremål, miljö och berättelser fortfarande känns märkligt levande.

Öppettider och kontakt

SEPTEMBER-MAJ
torsdag - söndag
klockan 12-16

JUNI–AUGUSTI
onsdag - söndag
klockan 12–16

Besöksadress: 
Vallgatan 17 C 
Östra Plantaget

Postadress: 
Box 38
462 21 Vänersborg

Telefon: 0521-60062
E-post: vanersborgsmuseum@vgregion.se

Vänersborgs museum i Tillgänglighetsdatabasen.

Sök i våra samlingar

Här kan du söka bland hundratusentals fotografier och föremål ur museernas samlingar och göra historiska nedslag. Klicka här för att söka i våra digitala samlingar.

UPPTÄCK MER!

Skräckleparken

Skräckleparken

Varför inte ta en tur till Skräckleparken? Här kan du promenera förbi statyn av Birger Sjöbergs Frida, se ut över Vänern och avsluta med en våffla i Skräcklestugan.
Vitteneleden

Vittene kulturled – från städskrubben till arkeologisk sensation

Vittene i Trollhättan är platsen för Sveriges tredje största guldfynd genom tiderna. Länge låg fynden bortglömda i en städskrubb, men när de återupptäcktes skapade guldet en arkeologisk sensation. Nu finns en lika vacker som lärorik kulturled på drygt tre kilometer som berättar om den förhistoriska skatten.
Senast uppdaterad: 2016-05-12 15:15