Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjd & Byggnadsvård

Välkommen till ett eldorado för dig som söker lust och inspiration med hållbara perspektiv. Hos Slöjd & Byggnadsvård på Nääs förenas och förmedlas nya och gamla kunskaper om att bygga och bo.

Här kan du klämma, känna, lukta, köpa, fråga och lära om material, tekniker och traditioner inom bland annat slöjd, hantverk, byggteknik och trädgård.

Du hittar såväl kreativa utställningar och bibliotek som en materialbutik med det mesta för slöjd, hus och inredning. Här arrangeras allt från rekofestival, nördkaféer, föreläsningar och Sveriges mest omfattande kursverksamhet med närmare 100 kurser – i allt från slöjd och praktisk byggnadsvård till trädgård och bakning.

Mer information

Öppettider

Öppettider hela året är: ons-tors 13-18, lör-sön 11-16.

1 maj- 30 aug: tis 11-16, ons-tors 13-18, fre, lör, sön 11-16.

Stängt storhelger som påskhelgen, midsommarafton, midsommardagen och jul- och nyårshelgen.

Telefontider

Tisdag, fredag 10-16
Onsdag, torsdag: 10-18
Lördag, söndag 11-16
Lunchstängt vardagar 12-13

Kontakta oss

E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 60

UPPTÄCK MER!

Sävelångens promenader

Sävelångens promenader – makalösa miljöer

Varför inte utforska vandringslederna runt sjön Sävelången på Nääs i Lerums kommun? Här finns makalösa kulturmiljöer och naturreservat med sevärdheter som Örnnästet, Eremitgrottan och Kanonudden. Här finns gott om möjligheter för picknick, bad och lek.
Bildkälla: Nääs Slott / August Abrahamsons stiftelse samt fotograf Per Pettersson.

Nääs slott

Nääs idag är ett nationellt byggnadsminne och ett naturreservat, men också en stor gård med många verksamheter. Slottet står som kronan på verket på sitt eget näs, ett landmärke som tronar över bygden.
Senast uppdaterad: 2016-05-12 15:18