Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lödöse museum

Lödöse museum stänger tillfälligt ner all verksamhet från och med måndag 3 augusti 2020. Detta beror på att vi går in i en intensiv byggnadsfas där vi plockar ner de gamla utställningarna och bygger upp vår nya medeltidsutställning.

Den medeltida basutställningen är nu stängd och en liten, tillfällig utställning finns på plats. Den nya basutställningen invigs våren 2021.

Den som väntar på något gott…

Frukta inte, stängningen är bara tillfällig! Dessutom har vi ett par programpunkter under hösten som fick skjutas upp i våras på grund av covid-19. Läs mer om dem genom att klicka här.

Vi beklagar att vi behöver stänga, men hoppas på överseende för att kunna bjuda på en ännu bättre upplevelse när den nya utställningen öppnar i slutet av maj 2021 – på återseende då!

Biblioteket i ny kostym

Förändringen i museet innebär också att Lilla Edets filialbibliotek har bytt lokal i museet. Biblioteket finner du numer till höger i glasgången när du kommer in i entrén.

Observera att biblioteket kommer att ha öppet även när museet är stängt.
För mer information om bibliotekets öppettider, se bibliotekets hemsida genom att klicka här.

Glöm inte att följa arbetet med utställningen och andra saker på vår Instagram och Facebook under tiden! Du kan också ta del av medeltiden genom vårt digitala innehåll, här finns både artiklar, filmer och radioinslag. Se mer nedan!

 

Kontakt

Lödöse museum
Museivägen 1 
463 71 Lödöse

Telefon: 010-441 43 81 eller 010-441 43 83
E-post: lodosemuseum@vgregion.se

UPPTÄCK MER!

Lär dig mer om recept, hygien och medicin, dyk ner i diverse medeltidsfenomen eller följ med på en arkeologisk utgrävning och in bakom kulisserna i museets verksamhet.
Pilgrimsled
På medeltiden var Lödöse en viktig hamnstad vid Göta älv. Från Lödöse reste pilgrimer med båt till kontinenten och de stora vallfartsorterna. Samtliga sträckor är nu färdigmärkta och klara för vandring.
Vitteneleden
Vittene i Trollhättan är platsen för Sveriges tredje största guldfynd genom tiderna. Länge låg fynden bortglömda i en städskrubb, men när de återupptäcktes skapade guldet en arkeologisk sensation. Nu finns en lika vacker som lärorik kulturled på drygt tre kilometer som berättar om den förhistoriska skatten.
Senast uppdaterad: 2020-09-29 08:46