Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kvinnornas berättelser - arbete och liv i ett brukssamhälle

Vi är vana att berättelsen om vår industrihistoria fylls av bilder av sotiga män i smedjor och verkstäder och myndiga herrar med polisonger och guldklocka. Kanske beror det på att det är den bilden som har dokumenterats i text och fotografier - 1920-talsbilden har fastnat på näthinnan.

Med utställningen Kvinnornas berättelser berättar vi en annan historia. En historia vi hoppas få se i framtidens historieböcker. Där finns kvinnorna med som de ägare, brukare och ledare för gårdar, gods och verkstäder de var. Vi berättar om kvinnorna i Forsvik från 1400‐talet fram till 1920‐talet, vi speglar deras liv, det samhälle de levde i och deras arbete på bruksorten.

Tack vare kvinnornas arbete kunde männen frigöras sex dagar per vecka för koncentrerat och ostört arbete med produktionen vid bruket. 

Vi riktar ett stort tack till Bo Bremsjö, Mölltorps hembygdsföfening, Tibro museum/Kyrkefalla hembygds- och fornminnesförening, Klippans kommun och privata personer som har lånat ut föremål. Tack vare dessa generösa långivare och deras kunskap kring kvinnors arbetsverktyg och information om utställningens fotografiska material har utställningen kunnat bli verklighet. 

Forsviks bruk

Din sökning resulterade inte i några träffar.

Kontakt- och besöksuppgifter

Kontakta oss
Besök

Besöksadress

Bruksvägen 2
546 73 Forsvik

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Forsviks Bruk
Bruksvägen 2
546 73 Forsvik
Senast uppdaterad: 2016-06-01 15:01