Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forsviks bruk

Välkommen till en lika vacker som unik miljö med bruksjärnväg och historiska byggnader för smedja, gjuteri och ett träsliperi för tillverkning av pappersmassa. Forsviks bruk har en 600 år lång historia och är en del av den svenska industrins vagga.

Forsviks bruk är som ett levande museum där man kan se arbete i smedja och gjuteri och även följa arbetet vid Forsviks Varv. Det gamla gjuteriet är idag en spännande scen för teater och musik och de övriga byggnaderna används till bland annat utställningar och kurs- och konferensverksamhet.

Forsviks bruk har en 600 år lång historia och är en del av den svenska industrins vagga. I utställningarna visas ett urval av de tusentals gjutmodeller som bevarats från bruket – ett ovärderligt tidsdokument för framtiden! Och här hittar du en också utställning om kvinnornas liv och arbete vid bruket – en del av vardagen som sällan lyfts fram i industrimiljön.

Varför inte gå på upptäcktsfärd tillsammans med våra kunniga guider i den historiska bruksmiljön? En plats som är lika perfekt för en picknick med vacker utsikt över sjön Viken när benen är trötta. Vi bjuder också på veteranfordonträffar, musik och mycket annat under säsongen. Och i den gamla mjölnarbostaden serverar Kafé Ada kaffe med dopp!

I samverkan med föreningar arrangerar vi evenemang, kurser och utbildningar i bland annat smide och gjutning. 

Kontakt

Besöksadress: Bruksvägen 2
Postadress: Bruksvägen 2
546 73 Forsvik
Tfn: 010-441 43 65
E-post: forsviksbruk@vgregion.se

UPPTÄCK MER!

Tjäder i Tivedens nationalpark.

Tivedens nationalpark

Den här platsen är en sann nära naturen-upplevelse med ett dramatiskt landskap. Vilda skogar, berg, sprickdalar, sjöar och vattendrag utgör fonden för en vandring eller utflykt där miljöerna formats av inlandsisen för omkring 10 000 år sedan.
Karlsborgs fästning

Karlsborgs fästning

På den mäktiga Karlsborgs fästning hittar du ett 1800-tals samhälle i miniatyr med museum och spännande aktiviteter. Här finns också en garnisonskyrka och många historiska miljöer som är väl värda ett besök.
Senast uppdaterad: 2016-05-12 15:00