Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Våra filmer

I Lödöse museums filmserie Fem minuter medeltid berättar de om medeltida föremål, företeelser och platser på ett kortfattat men ack så informativt sätt.
Vänersborgs museums chef Peter Johansson vandrar runt på Kapellkyrkogården i Vänersborg och berättar om gravar och människoöden kopplade till dessa.
Möt fru Bäver och fru Kanel, namngivna efter innehåll ur det medeltida köket! Liselotte och Marie är museipedagogerna på Lödöse museum som, oftast genom att utsätta sig själva, visar dig hur man levde på medeltiden, vilken mat man åt, vilka mediciner man använde och vad som egentligen pågick i Lödöse med omnejd för längesedan.
Mullward Grusnos är en liten mullvad som rymde ur naturhistoriskas magasin någon gång under december 2018. De har ännu inte lyckats fånga in honom och han har fortsatt ställa till med olika hyss. Här hittar du alla de äventyr han hittills har varit med om.
Vänersborgs museums chef Peter Johansson berättar spännande historier kopplat till föremål i museets samlingar.
Vill du imponera på dina vänner vid ert första besök i naturhistoriskas nyrenoverade valsal i april nästa år? Här kommer de under ombyggnaden att presentera korta filmer om valar där du också får tjuvkika lite på pysslet som pågår inne i salen just nu.
Senast uppdaterad: 2020-11-04 10:55