Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Platser och landskap

Vad sägs om 100 mil av pilgrimsleder, fascinerande fornlämningar och platser som är väl värda en omväg vid utflykter? Förvaltningen för kulturutveckling finns ofta på plats i landskapet och inventerar, dokumenterar och förmedlar kunskapen om de natur- och kulturhistoriska värdena. Här hittar du artiklar som rör landskap och platser med spännande historia.

100 mil av pilgrimsleder

I Västra Götaland finns det omkring 100 mil av pilgrimsleder som korsar de vackra landskapen. Eller ska vi säga – 100 mil av inre och yttre resor? Men vem är pilgrim, och var ska man börja?

Vittene kulturled

Välkommen till platsen för Sveriges tredje största guldfynd genom tiderna. Läs mer om Vitteneguldets märkliga resa - från städskrubben till arkeologisk sensation.

Tanums världsarv - en förhistorisk bildskatt

I Tanum har människor från bronsåldern huggit in tusentals bilder i landskapets släta berghällar. Denna förhistoriska bildskatt är så innehållsrik och säregen att den finns med bland världens samlade kulturarv på UNESCO:s Världsarvslista.

Sju platser med historia

Välkommen att göra en visuell tidsresa! I en serie bilder från förra seklet fram till vår tid berättas historien om platser i förändring.

Hjo - en stad med en rik berättelse

Hjo stad med sina många byggnader och miljöer från olika tider är i sig en ovanligt rik och uttrycksfull berättelse om en småstads liv och förhållande till omvärlden genom tiderna.

Skräddö - porten till Tanums världsarv

Skräddö är en sällsynt kombination av rastplats för bilister på E6:an i norra Bohuslän, utställning över världsarvsområdet och en unik tidsmaskin till bronsålderns värld.

Dalslands kanal - ett sällsynt smultronställe

De oupptäckta och spännande semestermålen blir färre och färre. Speciellt svårt brukar det vara att finna sådana som intresserar hela familjen. Ett av dessa sällsynta smultronställen är Dalslands kanal.

Göteborgs gröna hjärta

Välkommen till ett av Europas största urbana grönområden som bjuder på  vackra och skiftande miljöer som bjuder på lika delar rekreation, aktiviteter och underbara naturupplevelser för hela familjen.

Arbetslivsmuseer i Västra Götaland

Välkommen till Västra Götalands 130 arbetslivsmuseer. Varje museum är unikt och berättar sin egen historia om de människor som levt och arbetat just där. Låt ditt besök bli en resa i tid och rum och en upplevelse för alla sinnen.

Ja, det kommer mer!

Vi publicerar löpande nya artiklar. Har du tips eller idéer om något du tycker att vi borde skriva om så hör gärna av dig till: kulturutveckling.kommunikation@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2016-05-27 08:14